0
Winkelwagen
No products in the cart.

Herdenking 2019

Wij kijken terug op een prachtige herdenkingsdag. Het weer was stralend en er waren weer meer bezoekers dan vorig jaar naar het Driepagoden monument gekomen. Als u een selectie van de foto’s van de dag wilt bekijken, klik dan hier. 

 

 

Met 5 kranige spoorwegveteranen op een rij vooraan bij het monument opende Laurens van Hagen, leerling van het Arentheem College, de ceremonie met een prachtig gedicht genaamd Eindeloos. Je moet het maar durven om er te gaan staan. Hulde Laurens.

Voorzitter van SHBSS Erik Broekroelofs sprak daarna in zijn speech over het thema van vandaag “het zwijgen verbroken”. Het zwijgen verbroken, speech Erik Broekroelofs 2019. Een bescheiden eerbetoon van het bestuur van SHBSS aan spoorwegveteraan Felix Bakker die zoveel voor de stichting heeft betekend.

Marcel Luntungan wist daarop aansluitend iedereen te raken met zijn bewerking van het lied “he ain’t heavy”. Prachtig gitaarspel en een gevoelige stem. Hendrik Amaddeo sloot de ceremonie af met een prachtige voordracht en passages uit het dagboek van zijn grootvader. Zijn inleiding en het dagboekfragment zijn hier na te lezen. 

Tijdens de kranslegging was de Thaise ambassade aanwezig, hetgeen door veel bezoekers werd gewaardeerd. De beide drie-generatie-kransen werden gelegd door de families Van der Lee en De Vries.

In het middagprogramma zat de Indische zaal twee keer  goed vol voor  de boekpresentatie rond de biografie van Felix Bakker. Het waren twee emotionele sessies met een groet aan Felix die probeerde in Drenthe er nog zoveel mogelijk van mee te krijgen.

Ook de Sumatrazaal zat aan het einde van de dag nog vol met 300 bezoekers voor de theatervoorstelling van Loulou Rhemrev, Hallo Bandung. Een prachtige voorstelling die menig bezoeker niet onberoerd heeft gelaten. Voor degenen die het gemist hebben zeker een aanrader voor het komende theaterseizoen.

Wij willen als bestuur alle donateurs en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage. Alleen met die steun kunnen we er elk jaar een mooie gebeurtenis van maken. We hopen dat de bezoekers een waardige herdenking hebben gehad en een mooie dag vol bijzondere ontmoetingen.

Was u dit jaar voor het eerst en wilt u er volgend jaar er ook weer bij wilt zijn, meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief (zie onderaan de pagina) of stuur ons een mail op info@shbss.nl. U wordt dan opgenomen in ons mailbestand en ontvangt vanzelf een uitnodiging. Hopelijk tot volgend jaar.

 

De herdenking is mogelijk gemaakt door de hulp en faciliteiten van het ministerie van Defensie en Bronbeek en financiële steun van het V-fonds en Comité 4 en 5 mei.