0
Winkelwagen
No products in the cart.

Veteraan Guus Eeckhout overleden

Bedroefd hebben wij kennis genomen van het nieuws dat Guus Eeckhout vrijdag 6 november in zijn woonplaats Arnhem is overleden. Guus is 98 jaar geworden. Zo lang als wij weten was Guus een vaste bezoeker op de herdenkingsdagen en we gaan zijn aanwezigheid als één van de taaie veteranen zeker missen. We zijn blij dat Guus afgelopen augustus nog aanwezig is geweest op de herdenking van de Birma Siam spoorlijn.

Guus begon eind 1942 samen met zijn oudere broer Harry het werk aan de spoorlijn in Birma. Zijn broer zou de dwangarbeid uiteindelijk niet overleven. Over hun geschiedenis is op de website van de Oorlogsgravenstichting een prachtig verhaal geplaatst, het heet “samen zijn we sterk genoeg” u kunt dat via deze link nalezen. Guus was ook goed bevriend met Otto Kreefft die na de oorlog het prachtige prentenboek over de spoorlijn heeft gemaakt (zie hiervoor onze webshop).

Wij wensen de familie alle troost en sterkte toe en hopen in betere tijden op gepaste wijze nog ons medeleven te kunnen tonen.

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Recent:

Henk Beekhuis overleden

In memoriam Jos Wessels

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten