0
Winkelwagen
No products in the cart.

Jos Wessels op 100e verjaardag verrast met erekruis

Een van onze welbekende veteranen, Jos Wessels, is op donderdag 1 april maar liefst 100 jaar geworden. Een prachtige mijlpaal waarvoor uiteraard de hartelijke felicitaties van het SHBSS-bestuur.

Op zijn verjaardag werd Jos verrast met het ereteken Orde en Vrede. Dit ereteken is bedoeld voor militairen van de 3 krijgsmachtonderdelen en van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. Zij moeten in Nederlands-Indië en de aangrenzende zeegebieden tussen 3 september 1945 en 4 juni 1951 ten minste 3 maanden in werkelijke dienst zijn geweest. Jos had het ereteken eigenlijk al lang moeten hebben, maar door een administratieve fout is dat nooit gebeurd. Dat werd vandaag rechtgezet door Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang. “Het klinkt een beetje als een reparatieslag. En dat is eigenlijk zonde. Als je praat over erkenning en waardering dan willen militairen dat ook graag zo dicht mogelijk na de inzet ontvangen. Dat hebben we allemaal meegemaakt. Maar beter laat dan nooit zeg ik dan maar. Dus we gaan wel even iets rechtzetten vandaag wat eigenlijk in 1950 had kunnen gebeuren.”

Het onderstaande filmpje geeft een impressie van de gebeurtenis (met dank aan omroep Zeewolde). Ondanks je 100 jaren zie je er nog bij de tijd uit Jos! We hopen je weer te mogen begroeten op Bronbeek bij de herdenking.

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten