0
Winkelwagen
No products in the cart.

In memoriam Henk Schulte

In juni 2013 ging Henk Schulte met pensioen na 35 jaar als huisarts werkzaam geweest te zijn. De combinatie van het omgaan met mensen en zijn betrokkenheid met de medische wetenschap maakte het voor Henk maar moeilijk om hiervan afscheid te nemen. Henk hoefde dus niet lang te twijfelen toen hij in datzelfde jaar 2013 gevraagd werd om als medisch begeleider mee te reizen met de SHBSS-Pelgrimsreis langs de Birma-Siam Spoorweg in Thailand. Ook bij de tweede pelgrimsreis in 2015 was Henk als begeleider van de partij.

Henk is woensdag 25 mei 2016 plotseling overleden aan een hartstilstand. Hij werd 67 jaar.

Wij herinneren ons Henk als een bevlogen arts met een warm hart, een luisterend oor en interesse voor iedere medereiziger.  Iedere deelnemer aan onze pelgrimsreizen heeft op eigen wijze de betrokkenheid van Henk gevoeld. Dit blijkt uit de vele geschokte reacties die wij na het overlijden van Henk ontvingen. Hij heeft een diepe indruk bij iedereen achtergelaten. Henk had zo zijn eigen motivatie om deel te nemen aan de SHBSS-Pelgrimsreizen. Hij schreef:

“Mijn motivatie voor de pelgrimsreis is gebaseerd op het gevoel van gemeenschappelijke betrokkenheid bij de gevolgen van de Japanse bezetting van  Nederlands-Indië. De herkenning van de pijn, verdriet en onmacht die dit voor betrokkenen, zowel eerste als tweede generatie, heeft opgeleverd is bij mij de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden.

Opgroeien in een gezin met ouders, 2 broers en een zus, die veel geleden hebben onder het Japanse juk, zonder dat daarover werd gesproken, heeft voor mij veel betekend. Daardoor is er veel respect en erkenning voor de ervaringen en belevingen bij Veteranen en hun familie. Het kunnen bijdragen als begeleidend arts  en openstaan voor  verwerking, van doorstaan leed en de gevolgen daarvan, spreekt mij zeer aan.”

Wij verliezen met Henk een groot mens. Met verdriet nemen wij afscheid. In onze harten leeft hij voort.

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Recent:

Henk Beekhuis overleden

In memoriam Jos Wessels

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten