0
Winkelwagen
No products in the cart.

Even voorstellen, het nieuwe bestuur van SHBSS

Het bestuur van SHBSS van links naar rechts: Ida, Erik, Edu en Ronald.

Zoals eerder gemeld heeft Lody Pieters in oktober 2015 het voorzitterschap van SHBSS overgedragen aan Erik Broekroelofs. Ook algemeen bestuurslid en Birma-Siamveteraan Felix Bakker en secretaris Henk Giesbers hebben toen plaats gemaakt voor nieuw bloed. Zij blijven, net als Lody, natuurlijk wel als adviseurs en actieve vrijwilligers betrokken bij het wel en wee van de stichting.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat we het bestuur hebben kunnen aanvullen met twee nieuwe enthousiaste leden, Ida Saveur en Edu Harms. Ida Saveur is de nieuwe secretaris van SHBSS. Haar beide grootvaders kwamen om bij de bouw van de Birma-Siam Spoorweg. Zij liggen begraven op de erevelden in Birma (Thanbyuzayat) resp. Thailand (Kanchanaburi). In het dagelijks leven is Ida arts in opleiding tot psychiater en luitenant-kolonel bij de Koninklijke Landmacht.  Edu Harms is algemeen bestuurslid. Zijn grootvader overleed aan de Birma-Siam Spoorweg en ligt evenals twee andere familieleden begraven in Kanchanaburi. Edu is sinds 2013 vrijwilliger bij SHBSS, onder andere als reisleider van de pelgrimsreis 2015 naar Thailand. In het dagelijks leven is hij winkelaccountmanager bij een grote retailorganisatie.  Bijzonder is dat de grootvaders van Erik, Edu en één van de grootvaders van Ida alle drie deel uitmaakten van dezelfde groep krijgsgevangenen. Zij zaten op hetzelfde scheepstransport van Java naar Singapore en op dezelfde trein naar Thailand. Met als eindbestemming het beruchte kamp RinTin, waar ze alle drie overleden.

De constante factor in het nieuwe bestuur is zittend penningmeester Ronald Last. Zijn vader (inmiddels overleden) overleefde de hel van Birma. Ronald is van beroep zelfstandig accountant.

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten