0
Winkelwagen
No products in the cart.

Dag 2: Wang Pho Viaduct

Vandaag is het zaterdag 18 november en we hebben, met het oog op de drukke reisdagen achter ons, een licht programma. Alleen in de ochtend een excursie, in de middag vrijaf. Maar die excursie gaat wel naar een van de meest indrukwekkende sites van de Birma Siam Spoorlijn. Het Wang Pho Viaduct. Op een met explosieven uitgehouwen richel in een rotswand kronkelt zich 300 meter lang een houten spoorviaduct langs de river kwai. Aan de aanleg van het viaduct hebben Nederlandse krijgsgevangenen een belangrijke bijdrage geleverd. Het is nog steeds in gebruik, maar kraakt bij elke passerende trein alsof het een lieve lust is.

We bezoeken vandaag de zuidelijke kant van het viaduct. Verderop in de reis komt ook de noordkant en een treinritje over het viaduct aan bod. Onze gids vandaag is Andrew Snow van TBRC. Deskundig leidt hij ons door het landschap en de basiskennis van de spoorlijn terwijl wij naar Wang Pho rijden. Onderweg stoppen we bij het oude station Thakilen en later bij Nong Pradai, een kleiner kamp waar de grootvader van Marja Sluiter is overleden. Dan vervolgen we onze weg en stappen uit op de lokatie van het Arrow Hill camp. Het laatste kamp waar groep 2 nog aan gewerkt heeft. Het ligt aan het begin van Wang Pho viaduct en daar hebben veel Nederlandse krijgsgevangen gezeten.

De zon brandt, het loopt tegen de middag, en Andrew dringt nog aan …. We gaan klimmen en klauteren, als je het te warm of te zwaar vindt mag je ook lekker in de bus blijven. Binnen een paar minuten staat de hele groep buiten. Startklaar voor dit majestueuze bouwwerk. Niks in de bus blijven. Er wordt geklommen en geklauterd en veel gezweet. Iedereen onder de indruk en we nemen ruim de tijd voor een bezoek over het viaduct en er onderdoor. De koude ijsdoekjes en flessen water in de bus zijn welkom. Tegen een uur of half twee zijn we terug in het resort.

De lunch is naar ieders eigen behoefte en met een deel van de groep gaan we nog even een uurtje de stad in. We bezoeken een markt en het warenhuis Kanokaan in het centrum.

Bij het diner is het weer vertrouwd gezellig. En het eten erg goed niet te vergeten. Vanaf morgen worden de dagen intensiever met bijna elke dag een volle dag programma. Te beginnen morgen met een programma in Kanchanaburi. We bezoeken onder andere het TBRC museum en de erevelden. Daarover morgen meer. Voor alle thuisblijvers een warme groet uit Thailand.

4 thoughts on “Dag 2: Wang Pho Viaduct”

  1. Ziet er heel indruk wekkend uit daar

  2. Wat fijn om jullie belevenissen mee te lezen op deze blog. Ik wens iedereen een mooie reis toe!

  3. Maar een woord: Schitterend !!

  4. Wat een bijzondere reis….en wat een belevenis, inn een woord geweldig.
    En wat fijn voor de thuisblijvers dat we jullie op deze manier kunnen volgen.

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten