0
Winkelwagen
No products in the cart.

Dag 10: terug naar Amsterdam

Vandaag is het dan zover. De reizigers gaan terug naar Nederland. Ze hebben in 10 dagen een hoop meegemaakt. Een schone taak voor de thuisblijvers en afhalers om hen te helpen het de komende weken allemaal een plekje te geven. Het zal wel even duren voordat alles echt is ingedaald is mijn ervaring.

Stipt om half negen was de hele groep verzameld in de hal van het Rembrandt hotel. Iedereen heeft een prachtige reis gehad, we zijn als groep naar elkaar toe gegroeid. Een pelgrimsfamilie. Maar het thuisfront begint nu ook te trekken merk ik. Edu en ik doen nog één keer een headcount. Voor de laatste keer. 28. 36 minus 8. Klopt. Of zoals dokter Lydia zou zeggen … stimmt ja doch. Eric en Carla reizen door naar Khao Lak in het zuiden, een aantal anderen naar Angkor in Cambodja. Bij de bus moet iedereen nog een keer de bagage checken, is alles er? En in de bus loopt de Fox verre reizen agent  nog een keer de presentielijst af. Dat neem ik aan in ieder geval. Ik sta op de stoep naar de wachtende bus te kijken en zie om de beurt een reiziger de hand opsteken. Iedereen is aan boord. De bus zet zich in beweging en ik zwaai mijn reisgenoten uit. De plannen voor een reünie zijn vorige week al gesmeed. Ik kijk er nu al naar uit.

Dit was mijn laatste reisverslag. Ik wil degenen die de afgelopen weken zulke fijne reacties hebben gepost of geappt hartelijk bedanken. Het was een stimulans om er elke keer toch weer iets moois van te maken, ook als de energie daarvoor na een lange dag soms even ontbrak.

Last but not least wil ik mijn lieve broer Peter bedanken voor al zijn ICT-hulp. Hij heeft niet alleen twee jaar geleden deze prachtige site gebouwd (in elkaar gehacked zou hij zelf zeggen). Hij heeft voor deze reis ook gezorgd dat ik mijn reisverslagen op een mooi plekje kwijt kon en dat alles werd doorgezet naar Facebook. Een onmisbare en onbetaalbare stille kracht voor onze stichting! Dank.

Ik hoop jullie allemaal te zien op de herdenking in augusus van komend jaar of misschien wel als reiziger in 2019.

Erik Broekroelofs

Voorzitter van de Stichting Herdenking Birma Siam en Pakan Baroe Spoorweg.

10 thoughts on “Dag 10: terug naar Amsterdam”

 1. CMB Brouwer 26 november 2017

  Heel hartelijk dank voor al die prachtige reisverslagen. Het was net of ik er ook bij was. Heel lang geleden ben ik er met mijn moeder geweest. Ik heb al die reisverslagen aan mijn familie doorgestuurd. Nogmaals heel hartelijk dank voor alle moeite. Celine Brouwer.

 2. Dank jullie wel voor deze prachtige reis .Ik was niet mee, maar ben wel mee geweest door alle prachtige reis verslagen.
  Nogmaals bedankt.

 3. Gerry van der Werk 26 november 2017

  Als schoonzusje van Ans en Jules Scholten dank ik u hartelijk voor het geweldige reisverslag. Ik heb ervan genoten!

 4. John van Nimwegen en Marja Sluiter 27 november 2017

  We zijn weer heelhuids thuis. Het juiste slaapritme moet nog worden gevonden, maar dat komt in de loop van de week wel. Eric en Edu geweldig bedankt voor het organiseren van deze reis. Zoals jullie in de reactie op de blogs hebben gelezen zijn veel familieleden en vrienden in Nederland in gedachten met ons meegeweest naar Thailand. Het was een hele ervaring. Bedankt ook medereizigers voor de fijne reis.

 5. Maddy Teijgeman- van Haasen 27 november 2017

  Erik en Edu, langs deze weg wil ik jullie heel erg bedanken voor deze fantastisch georganiseerde indrukwekkende en waardevolle reis die ik mocht meemaken met mij “Moeke” en broer.
  GEWELDIG!!

 6. Jules en Ans Scholten 27 november 2017

  Ook wij zijn weer thuis, flink verkouden maar zeer tevreden met de bijzondere ervaring en nieuwe kennis over de spoorweg. Hierbij willen Ans en ik jullie van harte danken voor het fijne gezelschap en alle bijzondere gesprekken tijdens deze zo mooie reis. Tot ziens!

 7. willem Plink 27 november 2017

  Mooi reisverslag

 8. Gijs van Haasen 28 november 2017

  Langs deze weg wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor deze zeer indrukwekkende en boeiende reis. We hebben veel ontdekt met z’n allen en ik hoop voor iedere groepsgenoot dat dit aan ieders verwachting heeft voldaan en hetgeen gezocht werd ook is ”gevonden”. Voor mij persoonlijk zeer zeker. In korte tijd zijn 36 onbekende mensen met ieders eigen achtergrond voor mij goede bekenden/vrienden geworden. Veel emotionele momenten hebben we met elkaar gedeeld maar ook zeker veel gezellige momenten. Nee dit was niet zomaar een groepsreis maar eentje, met een bijzondere achtergrond en fijne mensen die voor altijd diep in mijn herinnering zal blijven. Nogmaals bedankt allemaal en ik hoop jullie in ieder geval met de reunie weer in goede gezondheid te zien!

 9. CMB Brouwer 28 november 2017

  Ik wil graag nog één iemand in het bijzonder bedanken en dat is de Hr. Erik Broekroelofs, ook namens mijn vader
  JB Brouwer. Nogmaals hartelijk dank.

 10. Lenie Gottmers-Husselman 28 november 2017

  Ik kijk terug op een ONVERGETELIJKE REIS waar woorden te kort schieten.
  Thank you Edu and Lydia.
  Special thanks to Erik and Rod for bringing me to a special place.

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten