0
Winkelwagen
No products in the cart.

Pelgrimsreis 2017 – Dagelijks verslag vanaf 16 november

 

SHBSS organiseert in 2017 een pelgrimsreis langs de Thaise kant van de Birma Siam Spoorweg. 
Inmiddels hebben zich 37 mensen voor deze reis opgegeven en bevestigd. De reis is daarmee volgeboekt. Vanaf 16 november zullen wij u via deze site met een fotoverslag op de hoogte houden van het verloop van de reis. 

 

 

Programma:

Door het grote succes van voorgaande edities organiseert SHBSS net als in 2013 en 2015 een pelgrimstocht langs de Thaise kant van de Birma Siam Spoorlijn. Het unieke van deze reis is dat niet alleen de erevelden worden bezocht, maar dat de groep onder deskundige leiding van Rod Beattie en staf van het Thai Birma Railway Centre de exacte plaatsen van de kampen bezoekt langs de weg van Kanchanaburi tot aan de Drie Pagoden Pas aan de grens met Birma. U bent daardoor in staat het persoonlijke verhaal van de krijgsgevangenen te ervaren. De kliffen, natuur en landschap te aanschouwen die zij hebben gezien tijdens hun dagen aan de spoorlijn. U reist in een groep van geestverwanten, allen op zoek naar het persoonlijke verhaal. Aan de deelnemers wordt gevraagd om voorafgaand aan de reis aan te geven welke voormalige spoorwegwerkers hun persoonlijke belangstelling hebben. Het team van TBRC zal dan onderzoek doen naar de vermoedelijke werklocaties zodat we daarmee rekening kunnen houden tijdens de reis en elke reiziger zoveel mogelijk beelden en ervaringen te bieden bij het persoonlijke verhaal. De te bezoeken lokaties zijn daarom dus deels afhankelijk van de wensen in de groep, op hoofdlijnen is dit het programma:

16-11: vertrek uit Amsterdam met KLM om 17.30

17-11: Aankomst Bangkok en per bus naar Kanchanburi. Aankomst rond 3 uur in de middag.

18-11: Introductie in de geschiedenis van de spoorlijn tijdens een bustour in de omgeving van Kanchanaburi, bezoek Wang Pho viaduct en locatie Arrow Hill kamp

19-11: Nadere introductie in TBRC, gelegenheid voor persoonlijke vragen, tour langs voormalige kamplocaties in Kanchanaburi en directe omgeving, bezoek aan Chungkai en Tha Makham, de erevelden en het JEATH-museum.

20-11 tot en met 22-11: Deze drie dagen staan in het teken van de tour langs de loop van de voormalige spoorlijn van Kanchanaburi naar de Drie Pagoden Pas in Sangklaburi aan de grens met Birma. Onderweg worden veel Nederlandse kamplokaties aangedaan, zoals Kinsayok, Rin Tin, Kuye, Hindat, Nike. Ook wordt de Mon-bidge bezocht en de Hell Fire Pass. We overnachten in Sangklaburi. Onze gids tijdens deze tour is Sir Rod Beattie. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met specifieke wensen van de reizigers om bepaalde lokaties die voor hen van belang zijn te bezoeken.

23-11: Terug in Kanchanaburi maken we een treinreis over het nog bestaande deel van de dodenspoorlijn. We passeren het Wang Pho viaduct en de Chungkai cutting.

24-11: Deze dag staat in het teken van de erediensten op de begraafplaatsen van zowel Chungkai als Kanchanaburi-stad (Don Rak)

25-11: We reizen terug naar Bangkok en doen onderweg diverse plekken aan die voor de spoorlijn van belang zijn geweest. De stations van Nong Pladuk en Ban Pong en de chedi en kamplokatie van Nakom Pathom.

26-11: Terugreis naar Amsterdam met vlucht van KLM om 12 uur.

Accommodaties:
Het Royal River Kwai Resort in Kanchanaburi, het Suan Magmai Resort in Sangklaburi en tijdens de laatste nacht in Bangkok het Rembrandt Hotel. De retourvlucht Amsterdam Bangkok wordt verzorgd door de KLM.

 

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten