0
Winkelwagen
No products in the cart.

Pelgrimsreis Thailand 14 t/m 24 november 2019

Pelgrimsreis 2019, de vierde editie

Sinds 2013 heeft SHBSS elke 2 jaar een pelgrimsreis langs het Thaise deel van de Birma-Siam Spoorlijn georganiseerd. Telkens tot grote tevredenheid van de reizigers. Dat stimuleert ons om de reis te blijven organiseren. De reis in 2019 wordt alweer de vierde editie. De reis is bedoeld voor familie of nabestaanden van spoorwegwerkers, maar ook voor geïnteresseerden in dit vaak vergeten stuk geschiedenis. Ook voor hen is het een boeiende en interessante reis en ook zij zijn meer dan welkom. Klik op deze link voor een verslag van de 2017-reis.

Pelgrimsreizen, staan op de plek waar het allemaal gebeurde

Als bestuur van SHBSS proberen wij mensen zoveel mogelijk te helpen bij het reconstrueren van hun “ persoonlijke verhaal”, het onderzoeken van wat er met een krijgsgevangene, geliefde, bij de aanleg van de dodenspoorlijnen precies is gebeurd. Waar heeft hij gezeten, wat is hem overkomen? Het kennen van dat verhaal helpt om het een plek te geven. Indrukwekkend is het als u in de voetsporen van uw familieleden kunt treden en ook de daadwerkelijke kamplocaties kunt bezoeken.

Het unieke van deze groepsreis met SHBSS is dat niet alleen de erevelden worden bezocht, maar dat de groep onder deskundige leiding van Rod Beattie en staf van het Thai Birma Railway Centre de exacte plaatsen van de kampen bezoekt langs de weg van Kanchanaburi tot aan de Drie Pagoden Pas aan de grens met Birma. U bent daardoor in staat het persoonlijke verhaal van de krijgsgevangenen te ervaren. De kliffen, natuur en landschap te aanschouwen die zij hebben gezien tijdens hun dagen aan de spoorlijn. Te lopen over de resten van het spoorwegbed.

Zoveel mogelijk maatwerk 

U reist in een groep van geestverwanten, allen op zoek naar het persoonlijke verhaal. Aan de deelnemers wordt gevraagd om voorafgaand aan de reis aan te geven welke voormalige spoorwegwerkers hun persoonlijke belangstelling hebben. Het team van TBRC zal dan archiefonderzoek doen naar de vermoedelijke werklocaties. U krijgt die informatie in een persoonlijk onderhoud toegelicht. Ook proberen we tijdens de reis zoveel mogelijk rekening te houden met deze werklocaties, om elke reiziger zoveel mogelijk beelden en ervaringen te bieden bij het persoonlijke verhaal.

Programma

Het programma in 2019 zal grotendeels hetzelfde zijn als in 2017. Het definitieve programma stellen we samen als ook de deelnemers aan de reis bekend zijn en wij de persoonlijke motivaties hebben bestudeerd. Ter indicatie is het programma als volgt:

14-11: vertrek uit Amsterdam met KLM aan het einde van de dag. Nachtvlucht.

15-11: Aankomst Bangkok en per bus naar Kanchanburi. Aankomst rond 3 uur in de middag. Middag vrij te besteden.

Op 16 en 17 november blijven we in Kanchanaburi en leggen, zoals wij dat noemen, de theoretische basis voor de reis langs de kampen. We bezoeken erevelden, musea en krijgen veel uitleg in de bus.

16-11:  Introductie in de geschiedenis van de spoorlijn tijdens een bustour in de omgeving van Kanchanaburi, bezoek Wang Pho viaduct en locatie Arrow Hill kamp

17-11: Nadere introductie in TBRC-museum, persoonlijke toelichting op het archiefonderzoek, gelegenheid voor persoonlijke vragen, bustour langs voormalige kamplocaties in Kanchanaburi en directe omgeving, bezoek aan Chungkai en Tha Makham, de erevelden en het JEATH-museum.

18-11 tot en met 20-11: Deze drie dagen staan in het teken van de tour langs de loop van de voormalige spoorlijn van Kanchanaburi naar de Drie Pagoden Pas in Sangklaburi aan de grens met Birma. Onze gids tijdens deze tour is Sir Rod Beattie, oprichter van TBRC en unieke kennishouder over de spoorlijn. Onderweg worden veel Nederlandse kamplokaties aangedaan, zoals Kinsayok, Rin Tin, Kuye, Hindat, Prangkasi. Bij het bezoeken van de locaties proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met specifieke wensen van de reizigers. We overnachten in Sangklaburi en bezoeken de volgende dag de Driepagodenpas en kampen als Songkurai. Op de weg terug naar Kanchanaburi bezoeken we Hell Fire Pass en Hintok.

21-11: Terug in Kanchanaburi maken we een treinreis over het nog bestaande deel van de dodenspoorlijn. We passeren het Wang Pho viaduct en de Chungkai cutting.

22-11: Deze dag staat in het teken van de erediensten op de begraafplaatsen van zowel Chungkai als Kanchanaburi-stad (Don Rak)

23-11: We reizen terug naar Bangkok en doen onderweg diverse plekken aan die voor de spoorlijn van belang zijn geweest. De stations van Nong Pladuk en Ban Pong en de chedi en kamplokatie van Nakom Pathom.

24-11: Terugreis naar Amsterdam met vlucht van KLM in de ochtend, aan het einde van de middag terug in Amsterdam.

Accommodaties:
Wij zorgen voor uitstekende 4 of 3 sterren hotels. Onder voorbehoud verblijven we in Kanchanaburi in het Royal River Kwai Resort  en het Suan Magmai Resort in Sangklaburi. De laatste nacht in Bangkok in het Rembrandt Hotel. De vluchten worden verzorgd door KLM.

Begeleiding:

Vanuit het bestuur van SHBSS gaan twee ervaren begeleiders mee. Bij hen kunt u altijd terecht met alle vragen of verzoeken. Daarnaast reist een eigen arts mee, die 24/7 tot de beschikking van de reizigers staat. De inhoudelijke begeleiding in Thailand wordt verzorgd door de historici van TBRC: Rod Beattie en Andrew Snow.

Prijsindicatie: 

De prijs is mede afhankelijk van de koers van de Thaise Baht, het aantal deelnemers en de tarieven die KLM hanteert. In januari 2019 willen wij alles zoveel mogelijk vastleggen en betalen, dan weten we wat de prijs definitief wordt.

Als indicatie kunt u uitgaan van € 2.000 per persoon. Reist u alleen en wilt u een eigen kamer (hetgeen wij in dat geval ook adviseren) dan geldt er een toeslag van € 375. De reis is erg compleet. Alle toegangsprijzen, gidsen, vervoer en veel lunches en diners zijn inbegrepen. De ervaring is dat reizigers bovenop de reissom nog maximaal € 150 kwijt zijn aan persoonlijke uitgaven als een drankje, bloemen of een incidenteel diner.

Aanmelden:

Er kunnen maximaal 35 reizigers mee. Dat heeft te maken met capaciteit van de tourbus in Thailand. Bij de afgelopen 3 edities zat de reis in december vol. U kunt zich vanaf nu aanmelden via het inschrijfformulier < klik hier voor inschrijfformulier >.

Als u zich heeft aangemeld, nemen wij eind december / begin januari contact met u op om uw aanmelding definitief te maken, we kunnen u dan ook informeren over de definitieve prijs.  We verzoeken u voor 1 april 2019  30% aanbetaling te doen. De voltallige reissom dient voor 1 augustus 2019 te zijn voldaan.

SHBSS is geen officieel reisbureau. Voor die verantwoordelijkheid hebben wij daarom een partner gezocht. Dat is “FOX-verre reizen van ANWB” voor zover het gaat om de vliegreis en verblijf in Bangkok. Hierdoor kunt u onder andere aanspraak maken op de SGR. In Thailand is TBRC de door de Thaise overheid gecertificeerde en aansprakelijk touroperator.

Wat kunt u verwachten na uw aanmelding?

Wij laten weten uw aanmelding in goede orde te hebben ontvangen. Als u nog vragen heeft over de reis, stuur ons dan een mail op info@shbss.nl met daarin uw telefoonnummer. Dan wordt u door een van de begeleiders gebeld.

Zet u in december uw aanmelding om in een definitieve inschrijving, dan wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst door FOX. Ook zal de groep ruim voor de reis uitgenodigd worden voor een informatiebijeenkomst op Bronbeek. We vertellen dan wat meer over de reis en er is gelegenheid om elkaar al beter te leren kennen.