0
Winkelwagen
No products in the cart.

Pelgrimsreis 2023 informatiepagina

Het is bijna zo ver, op zondag 12 november vertrekken wij met een kleine 40 man naar Thailand. Na vier jaar kan onze pelgrimsreis weer plaatsvinden. Daar zijn wij ontzettend blij mee! Wilt u met ons meereizen? Volg ons dan vanaf 12 november via onze dagelijkse reisblog

Gewijzigd op: 28-10-2023

In 2021 zal Corona ons dwars, maar in 2023 gaan we weer

De SHBSS-pelgrimsreis is inmiddels een tweejaarlijkse traditie. We kijken terug op prachtige reizen in 2013, 2015, 2017 en 2019. De reis in 2021 kon door Corona niet doorgaan, maar in 2023 gaan we weer. 

 

Unieke begeleiding door sir Rob Beattie

Sir Rod Beattie, dé autoriteit op het gebied van de Thai Birma spoorweg, komt speciaal uit zijn woonplaats Australië naar Thailand om onze SHBSS-groep nog een keer te begeleiden. Dat maakt dit een unieke reis, want hoe vaak krijgt u nog de kans Rod te ontmoeten?

Programma

Met deze reis wordt u een expert in de geschiedenis van de Birma Siam spoorlijn. Vooraf krijgt u van ons boeken uitgereikt, in Thailand bezoeken we musea, historische locaties en is er de deskundige begeleiding van het Thai Birma Railway Centre (TBRC). Met de bus reizen we een aantal dagen langs de voormalige spoorlijn naar de grens met Birma en weer terug. Klik hier voor een gedetailleerd programma van TBRC of lees op onze website de reisverslagen van 2017 en 2019.

Het persoonlijke verhaal

Naast algemene kennis over de spoorlijn proberen wij u ook te helpen met de sporen van de krijgsgevangenen die uw interesse hebben. Het SHBSS-spoorzoekteam en de onderzoekers bij TBRC zullen achterhalen waar uw geliefden hebben gewerkt om u in staat te stellen die plek tijdens de reis te bezoeken en zo hun geschiedenis te ervaren.

34 geestverwanten

We hebben plek voor maximaal 34 reizigers, die allemaal hetzelfde zoeken. Om op de plek te zijn waar familie of vrienden als krijgsgevangen hebben gewerkt om zo het verleden een plek te geven. U zult merken dat deze gedeelde missie leidt tot een hechte groep en een onvergetelijke reis.

Begeleiding

De reis wordt vanuit SHBSS begeleid door Erik Broekroelofs en Ida Saveur. Zij zijn voor en tijdens de reis uw aanspreekpunt. Ook zal een Nederlandse arts meereizen die u in geval van medische problemen zal bijstaan. Voor de oudere reizigers een hele geruststelling.

Prijzen

De prijzen (per persoon) zijn als volgt:

alleen reizend, eigen kamer € 2.850 per persoon,

tweepersonen, delen een kamer € 2.500 per persoon

De prijs is inclusief vlucht, hotels, en transfers. Enige bijkomende kosten zijn de boekingskosten van ANWB van € 25 per boeking. In de reis zijn veel lunches en soms een diner inbegrepen. Ervaring leert dat de persoonlijke uitgaven nog maximaal € 150 per persoon bedragen. De reis wordt georganiseerd door ANWB-verre reizen. Het is een pakketreis die valt onder de SGR-reisgarantie.

Data

We vetrekken met KLM op zondag 12 november 2023 uit Amsterdam (KL 875 om 17.05, aankomst volgende ochtend 10 uur in Bangkok) en reizen op woensdag 22 november 2023 terug (KL 876 om 12.35, aankomst dezelfde dag om 19.05 in Amsterdam).

Boeken

We hebben eerst de mensen die eersder interesse hebben getoond de kans gegeven te boeken. Dat heeft zoveel boekingen opgeleverd dat we het maximum van 35 reizigers al bereikt hebben. Als u toch nog kans wilt maken om mee te gaan kunt u zich op de reservelijst laten plaatsen. Dat doet u door een email te sturen naar pelgrimsreis@shbss.nl. Als een van de reizigers toch niet in staat blijkt te riezen, kunt u alsnog mee.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren van de inschrijving tot moment van boeken door ANWB is gratis. Als ANWB voor u heeft geboekt zijn tot en met 30 maart de annuleringskosten € 75. Vanaf 1 april zijn de annuleringskosten 50% van de reissom. Vanaf 12 augustus zijn de annuleringskosten de gehele reissom. Coulance op de annuleringskosten is mogelijk als wij er in slagen een andere reiziger voor uw plaats te werven. U betaalt dan wel de kosten van het omboeken.

Als Thailand in de loop van 2023 getroffen wordt door een negatief reisadvies, Covid code rood of ander inreisverbod, kan de reis worden verzet of geannuleerd. In het geval wij de reis annuleren, krijgt u de reissom retour, behalve een bedrag in de orde grootte van € 150. Dat is dus het eigen risico voor de reiziger.