0
Winkelwagen
No products in the cart.

Kanchanaburi calling

Ik zal de spanning voor de thuisblijvers er gelijk maar even afhalen, … we zijn goed aangekomen in Kanchanaburi. Om 16 uur in de middag draaide de touringbus met alle 35 reizigers het Royal River Kwai Resort op.  

Het onverwoestbare duo Poom en Kaew van TBRC stonden ons op te wachten op Suvarnabumi airport. Het zal veel thuisgebleven oud reizigers goed doen Poom weer te zien. Ja, ze werkt nog steeds bij TBRC. Ja, ze stuitert nog steeds alle kanten op. En nee, het stemvolume heeft door de jaren niks aan kracht ingeboet. Dat wordt een mooie week!

De meeste reizigers zijn bijna 20 uur onderweg geweest. Bij het naderen van Kanchanaburi werd het al wat stiller in de bus. Mijn vriend Sir Rod Beattie, die speciaal voor onze reis nog een keer vanuit Australië is overgekomen om ons te begleiden, staat ons op te wachten bij het resort. Het is een warm welkom en weerzien met de oud reizigers.

Het prachtige resort Royal River Kwai doet de lange reis echter snel vergeten. Prachtig gelegen aan de rivier een minuutje of 10 uit het centrum van Kanchanaburi. Ik ben weer in Thailand en voel me thuis, de geuren in de tuin, de volgels en de comfortabele 30 graden. Bij het zwembad kom ik de meeste reizigers al tegen, die lekker aan het bijkomen zijn van de reis. 

Zoals gebruikelijk werd er in de avond gezellig gegeten langs de rivier.  Morgen gaat de pelgrimsreis pas echt beginnen. We hebben dan een mooie dag voor de boeg. Het blijven de tropen en niet Zuid Spanje, dus we doen nog even rustig aan. In de ochtend een geschiedenisles in de audioroom en een excursie naar Wang Pho viaduct. Mijn favoriet.  Tot morgen. 

2 thoughts on “Kanchanaburi calling”

 1. Danny ter Horst 13 november 2023

  Mooi om te zien dat jullie deze indrukwekkende reis weer opgestart zijn. Leuk om weer bekende gezichten te zien. Heel veel plezier, maar ook sterkte bij deze bijzondere reis.

  Groeten.
  Danny

 2. Denise Asselbergs 16 november 2023

  Gaan jullie ook naar Kinsayok? Daar is mijn vader overleden. Zou daar dan evt een foto gemaakt kunnen worden?
  Zijn gedenksteen is inderdaad ook op Kanchanaburi.
  Alvast dank!!

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten