0
Winkelwagen
No products in the cart.

In memoriam oud-bestuurslid Willem Plink

Oud-penningmeester van het Comité Herdenking Birma-Siam Spoorweg (CHBSS) – de voorganger van de SHBSS – Willem Louis Plink is 25 oktober 2023 overleden. Afgelopen jaar was hij nog bij onze herdenking. We zullen hem missen. Selamat jalan, Indisch kind.

Willem Plink in de Commandantswoning bij afgelopen herdenking. Foto door Arjan Vrieze.

Willem Plink was een alom gerespecteerd man, bescheiden, aimabel, behulpzaam, altijd vriendelijk, charmant, en bovenal mens. Zijn inspanningen om de herdenking voor de slachtoffers van de Pakan Baroe Spoorweg te waarborgen hebben ertoe geleid dat de herdenking opgenomen is in de SHBSS. Het vervulde hem met warmte en trots dat hij dit voor zijn vader, en de duizenden andere slachtoffers van de helse dwangarbeid, heeft kunnen verwezenlijken. De slachtoffers worden dankzij hem nog steeds herdacht. 

Enkele jaren later werd het penningmeesterschap bij Plink thuis overgedragen aan onze huidige penningmeester Ronald Last. Dit was in aanwezigheid van zijn bestuursgenoten Rick Drijssen en Walter Kessels. Hun gedeelde verleden van familieleden aan de spoorwegen, brak het ijs. Door de jaren heen heeft dit geleid tot een fijne samenwerking en fijn contact. Ronald kijkt daar met warme herinneringen op terug. 

Ondanks zijn broze gezondheid was hij ook afgelopen augustus bij de herdenking aanwezig. De verhalen doorvertellen en herdenken waren belangrijk voor hem. 

Willem was: ‘An officer and a gentleman’. Op donderdag 2 november wordt er in besloten kring afscheid van hem genomen. Wij wensen zijn familie en naasten sterkte toe. 

Selamat jalan, Indisch kind. 

 

Het SHBSS bestuur. 

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten