0
Winkelwagen
No products in the cart.

Dag 9: een goede reis gewenst!

Vandaag gaan de reizigers terug naar Nederland. Er blijven er een paar achter voor nog een paar dagen Thailand, maar de meesten gaan terug. Het is een afsluiting van 10 dagen intensief samenzijn als groep en samen de geschiedenis doorleven. Het afscheid nemen is dan ook intens, al doen we dat in de vaste wetenschap elkaar minimaal jaarlijks opnieuw te treffen op Bronbeek bij onze herdenking. Want dat heeft de afgelopen jaren wel geleerd. Als je eenmaal een pelgrimsreiziger bent geweest, maakt de nagedachtenis aan de Birma spoorlijn vanaf dan een onlosmakelijk deel uit van het leven.

Ida helpt nog even met het afstrepen van de reizigers en dan begint de ANWB-agente de afscheidnemers te smeken, “we moeten nu echt gaan”. Iedereen is aan boord en de bus zet mooi op tijd koers richting Suvarnabumi. Een goede reis gewenst allemaal! Het was mij een waar genoegen. 

Lezers van de blog, dank voor de leuke reacties en support. Dat heeft me geholpen in de keuze tussen zwembad of toch maar elke dag de blog maken. En Angelique dank voor het meelezen (en tot gauw!). 

 

1 thoughts on “Dag 9: een goede reis gewenst!”

  1. Wij mochten met ons gezin mee met deze mooie en indrukwekkende reis. Het was zoals Erik heeft beschreven en nog zoveel meer: hetgeen wat niet in woorden te vatten is. Datgene wat je daadwerkelijk ondergaat, wat je mee maakt als je mee gaat en mee doet. Als je meer over een situatie in het verleden, in dit geval over de ervaringen aan de Birma-Siam spoorweg, wilt weten, dan kan ik je maar één ding aanraden: maak een dergelijke pelgrimsreis. Met gelijkgestemden, die allen hetzelfde nastreven, namelijk meer informatie verkrijgen. Maar ook met een organisatie die zo goed geregeld is. Met gidsen die zoveel weten en gepassioneerd vertellen. Het was ongelooflijk goed en bijzonder. Erik en Ida, bedankt voor jullie geweldige reisleiding. Nienke voor je support voor het geval dat er iets zou gebeuren. Ook dank aan alle medereizigers. De één spreek je meer dan de ander, maar als groep hebben we wat mij betreft iets heel speciaals meegemaakt. Om nooit te vergeten, om in onze ziel en hart te bewaren. Dank iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. En tot slot, veel dank aan mijn schoonouders die uit dit verleden en over deze periode zoveel hebben verteld, waardoor we voort konden bouwen op hun verhalen. Opdat wij hun verhalen verder kunnen dragen, er van leren en nooit vergeten.
    Het was indrukwekkend. We zien elkaar weer op de herdenking, Ilona

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten