0
Winkelwagen
No products in the cart.

Boek over erevelden nu verkrijgbaar in de webshop

Er is een tijdje aan gewerkt en we hebben de aankondiging al een paar keer gedaan, maar nu is het toch echt beschikbaar in onze webshop. Het boek over de totstandkoming van de erevelden in Thailand en Birma. Het was een lang gekoesterde wens om dit boekje te maken en we zijn veel dank verschuldigd aan Erik de Groot die er de nodige tijd in heeft gestoken. Het eindresultaat mag er zijn.

De aanleg van de Birma-Siam spoorlijn heeft talloze geallieerde krijgsgevangenen het leven gekost. In krap 3 jaar tijd werden meer dan 10.000 krijgsgevangen begraven op meer dan 100 grotere en kleinere begraafplaatsen langs 400 kilometer spoor. Na de capitulatie van Japan trok een opsporingsteam de jungle in om de slachtoffers te bergen en een waardige rustplaats te geven op een van de drie erevelden.

Het verslag dat Luitenant Schröder van deze operatie maakte is bewaard gebleven. Het geeft een uniek inkijkje in de periode vlak na de capitulatie en de betrokkenheid waarmee het bergingsteam haar werk heeft gedaan.

Het verslag is toegankelijk geschreven, met een lach en een traan en door Erik de Groot omlijst met de meest relevante historische context en uniek historisch fotomateriaal. Dit boekje is een aanrader voor iedereen die familie of vrienden aan de spoorlijn heeft verloren, maar net zo goed voor alle geïnteresseerden in dit bijzondere stukje Nederlandse geschiedenis. Het boekje is (inclusief verzendkosten) tegen een donatie van € 15 te bestellen in onze webshop.

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Recent:

Henk Beekhuis overleden

In memoriam Jos Wessels

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons