0
Winkelwagen
No products in the cart.

Herdenkingspagina 2024

Ieder jaar in augustus worden de slachtoffers van de Birma-Siam en Pakan Baroe spoorwegen – die onder bezetting door Japan in de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië zijn aangelegd – herdacht tijdens de Birma-Siam Spoorweg & Pakan Baroe Spoorweg herdenking op Landgoed Bronbeek in Arnhem (Velperweg). 

De herdenking wordt ‘s ochtends op zaterdag 17 augustus gehouden en zal ook dit jaar live worden uitgezonden door AR video (zie link hieronder). Iedereen is welkom, dus neem geestverwanten en geïnteresseerden gerust mee. Aanmelden voor de herdenking is niet nodig.
 
Gewijzigd op: 14-04-2024

Herdenking Birma-siam Spoorweg &
Pakan Baroe Spoorweg

Zaterdag 17 augustus 2024, Landgoed Bronbeek

Welkom op onze herdenkingspagina. Hier vindt u de laatste informatie over de herdenking op zaterdag 17 augustus 2024. Deze pagina wordt continue aangevuld, dus houd deze in de gaten voor informatie over de komende herdenking. Heeft u vragen? Mailt u ons dan gerust op info@shbss.nl. Terugblikken op de herdenking van vorig jaar? Dat kan hier

Aanmelden driegeneratiekrans

Het leggen van de driegeneratiekransen is inmiddels een vast onderdeel van onze herdenking en wij willen daar ook zeker de komende jaren mee doorgaan. Met dit ritueel wordt een krans gelegd door drie verschillende generaties binnen de familie. Hiermee geven we jongere generaties een plek om stil te staan bij het verhaal van hun familie. Dat verzacht, brengt betekenis en inspireert. Vanaf vandaag is het mogelijk om u en uw familie in te schrijven voor dit bijzondere moment tijdens de herdenking. 

Bereikbaarheid

De herdenking vindt zoals gebruikelijk plaats bij het Birma-Siam & Pakan Baroe Spoorwegen monument op Landgoed Bronbeek, Velperweg 147, 6824 MB in Arnhem. 

Met het openbaar vervoer
Vanwege de drukte rondom het landgoed stimuleren wij het gebruik van het openbaar vervoer. Het is ook nog eens duurzamer! Met het openbaar vervoer is Landgoed Bronbeek gemakkelijk te bereiken vanaf Arnhem Centraal met buslijn 1 richting Velp. De bus gaat viermaal per uur; de reisduur is circa 15 minuten. Stapt u uit bij halte Bronbeek. Controleer voordat u op reis gaat de huidige reisinformatie op www.9292.nl. Uiteraard kunt u op Arnhem Centraal ook een OV-fiets huren, in 20 minuten bent u dan op Bronbeek. 

Met de auto
Parkeren op het Bronbeek-terrein zelf is vooral bedoeld voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Er worden geen speciale parkeerkaarten verstrekt of plaatsen gereserveerd. Maar auto’s met een invalidenkaart krijgen voorrang. Als u slecht ter been bent en een parkeerplek op het terrein wilt gebruiken, komt u dan tijdig! Alleen de achteringang (Frederik van Eedenstraat) zal geopend zijn. De parkeerwachten op locatie helpen u bij het vinden van een parkeerplek. 

Voor degenen die beter ter been zijn, is er ruime parkeermogelijkheid bij de nabijgelegen Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN), Ruitenberglaan 31, 6826 CC, Arnhem. Deze parkeerplaats is geopend tussen 07.30 – 18.00 uur en bevindt zich op 350 meter lopen van Bronbeek. Let op dat er in de wijken rondom Bronbeek een streng parkeerbeleid geldt. Bewoners klagen over parkeeroverlast en er wordt daarom gehandhaafd.

De activiteiten van de SHBSS worden mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Vfonds, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Ministerie van Defensie en het Nederlands Veteranen Instituut.