0
Winkelwagen
No products in the cart.

Pakan Baroe staat centraal in middagprogramma

Zoals u van ons gewend bent, verzorgen wij op de herdenkingsdag in de middag een interessante lezing. Vorige jaren vertelden sir Rod Beattie en veteraan Louk Bannink over de Birma Siam spoorweg. Op de komende herdenking, zaterdag 25 augustus 2018, staat de Pakan Baroe spoorweg centraal.

Pakan Baroe kenner bij uitstek, Henk Hovinga, bijt om 13.30 de spits af. Hij zal vertellen over het hoe en waarom van deze spoorweg en hoe de aanleg is verlopen. Na de pauze is het de beurt aan Jamie Farrell. Jamie komt uit Nieuw Zeeland maar woont al jaren op Sumatra en is daar geboeid geraakt door die verloren spoorlijn in de jungle. Al veel Nederlandse pelgrimsreizigers heeft hij langs de locaties van de voormalige kampen geleid. Jamie zal ons trakteren op foto’s van hoe de spoorweg er heden ten dage bij ligt. Wij zijn trots dat Jamie bereid is om speciaal voor de herdenking naar Arnhem te komen om nabestaanden te ontmoeten en zijn verhaal te vertellen. Tussen de programmaonderdelen door bent u in de gelegenheid om met Jamie van gedachten te wisselen over een reis naar Sumatra. Voor degenen die hem nog niet kennen is een bezoekje aan zijn website aan te raden <klik hier>.

De presentaties over de Pakan Baroe spoorweg beginnen om 13.30 en zijn om ongeveer 16 uur afgelopen. Locatie: de Sumatra zaal in het Kumpulan gebouw. Voor een totaaloverzicht van het herdenkingsprogramma: kijk op de herdenkingspagina van onze website klik hier.

2 thoughts on “Pakan Baroe staat centraal in middagprogramma”

 1. Iwan SYAWAL 5 januari 2019

  Hallo, ik ben Iwan Syawal. Ik ben het leven in Pekanbaru en mijn beroep is gids,
  en ik ken meneer J. Farrell. Ik heb ook een spoorlijn opgespoord van Pekanbaru naar Muaro en ik weet waar de kampplaats was van nummer 1 tot 14. Ik heb ook verschillende boeken van Martijn Hovinga zoals “de Pekanbaroe Spoorweg”, “Op de Dood Spoor” etc. Als je Pekanbaru wilt bezoeken en deze spoorwegen wilt traceren, aarzel dan niet om contact met me op te nemen en ik help je om toon de locatie.

  • Niek Kuik 11 mei 2024

   Geachte heer Iwan Syawal,
   Graag wil ik met u in contact komen. We plannen een vakantie naar Pekanbaru deze zomer en zijn opzoek naar een gids om een aantal specifieke plaatsen langs de Pekanbaru spoorlijn te bezoeken.

   Met vriendelijke groet,

   Niek Kuik

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten