0
Winkelwagen
No products in the cart.

Herdenking van de slachtoffers van de Thai-Birma spoorlijn, 75 jaar na voltooiing

Op de oorlogsbegraafplaats in Thanbyuzayat (Myanmar) heeft op woensdag 17 oktober 2018 een herdenking plaatsgevonden van de slachtoffers van de 75 jaar geleden voltooide Thai-Birma spoorlijn. Op dit ereveld liggen de overblijfselen van 3625 personen uit Australië, Bangladesh, Verenigd Koninkrijk, Canada, India, Nederland, Nieuw Zeeland, Pakistan en Thailand. De 131 Amerikaanse slachtoffers die hier begraven lagen zijn teruggebracht naar hun moederland. In Thanbyuzayat liggen 621 Nederlandse slachtoffers begraven.
Het ereveld in Thanbyuzayat is een van de drie erevelden voor de slachtoffers van de Thai-Birma spoorlijn. De andere twee erevelden zijn in Chungkai en Kanchanaburi in Thailand.

In Thanbyuzayat waren bij de herdenking naast de Chief Minister van Mon State Myanmar tevens ambassadeurs, defensie attachés, medewerkers van ambassades van de betreffende landen en andere belangstellenden aanwezig. De plechtigheid op het ereveld betrof een gebed, speeches van de Chief Minister van Mon State Myanmar en van de chargé d’affaires van het Verenigd Koninkrijk, kransleggingen, het uitspreken van de Ode of Remembrance, het spelen van The Last Post en een minuut stilte. Namens Nederland hebben de ambassadeur Wouter Jurgens, defensie attaché kolonel Peer Tas en assistent defensie attaché sergeant majoor Mehender Sripal deelgenomen en een krans gelegd bij het momument op het ereveld. Afsluitend is een bezoek gebracht aan het authentieke Thanbyuzayat treinstation en de spoorlijn.

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten