0
Winkelwagen
No products in the cart.

Bezoekers of live stream? … Het wordt beide

Dinsdag 20 april 2021,

Het was vandaag hoog beraad op Bronbeek. De voorzitters van de herdenkingscomités waren naar Bronbeek gekomen om met de commandant en zijn team terug te kijken op de herdenkingen 2020, maar vooral van gedachten te wisselen over de aanstaande herdenkingen in augustus.

En de commandant had op meerdere fronten goed nieuws voor ons. Op hoofdlijnen hetgeen waar we nu voor de organisatie van de herdenking voorlopig vanuit gaan:

  • Bronbeek houdt er rekening mee dat het landgoed tijdens de herdenking toegankelijk zal zijn. Dit hangt natuurlijk af van de vaccinatiegraad, landelijke regels en het opduiken van virusvarianten, maar in beginsel gaan we uit van een herdenking mét bezoekers.
  • De live stream via internet van vorig jaar is door alle comités zeer gewaardeerd. Er is door veel mensen gebruik van gemaakt, ook mensen die normaal niet meer in staat zijn om naar Arnhem te komen, konden de ceremonie nu toch bijwonen.  Bronbeek meldde dat zij ook in 2021 voor de grote herdenkingen een livestream zullen aanbieden van dezelfde kwaliteit. De kosten hiervan zijn niet mals, wij zijn Bronbeek en Defensie dankbaar voor deze geste.
  • De live stream stelt ons in staat om beide te doen, een hybride herdenking. Met bezoekers op het veld zoals we gewend zijn en waar we naar verlangen. En voor de mensen die niet naar Arnhem kunnen, durven of willen komen is er een kwalitatief hoogwaardig alternatief op de pc of tv.
  • We hebben er met Bronbeek wel voor gekozen nu al te beslissen dat we tijdens de herdenking niet naar binnen gaan, geen lunch in de Kumpulan, geen middagprogramma. We zetten ook de grote dichte tent in principe niet neer. Een paar honderd bezoekers buiten op het veld is wat anders dan een paar honderd man opeengepakt in een zaaltje. We denken wel aan een paar kramen met snacks buiten maar dat werken we nog uit.
  • De gedachten gaan er naar uit om de herdenkingen om 14 uur te laten starten.

Wandelend over het gras naar de Kumpulan, langs ons mooie monument, voelde ik de ideeën al weer bruisen. We gaan er een mooie herdenking van maken en ik voel het verlangen om al die bekenden, die ik vaak maar 1 keer per jaar tref, weer te zien. Dat zou een mooi thema voor de herdenking kunnen zijn. Verlangen. Ik kan niet wachten tot het 28 augustus is.

 

 

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Recent:

Henk Beekhuis overleden

In memoriam Jos Wessels

Dag 9: een goede reis gewenst!

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons