0
Winkelwagen
No products in the cart.

Archief van HenK Engel schetst bewogen eerste reunie

De familie Heijn heeft het archief van Henk Engel tijdelijk ter inzage gegeven aan het bestuur van SHBSS. Henk Engel was de initiator van de eerste reünie van spoorweg veteranen in 1967 in het Kurhaus. Vanwege de grote opkomst en vele positieve reacties is de reünie daarna jaarlijks voortgezet. In die jaren kon men rekenen op zo’n 2.000 reünisten vaak uit meer dan 20 landen.

Het archief bestaat uit een flink pak krantenknipsels en correspondentie. Het schetst een mooi tijdsbeeld van die eerste reüniejaren. In het herdenkingsmenu hebben een pagina gemaakt met een aantal archiefstukken en ook de uitnodiging voor de eerste reünie. U kunt die pagina hier vinden.

1 thoughts on “Archief van HenK Engel schetst bewogen eerste reunie”

 1. Y.L.van Haasen-Smit 23 maart 2018

  De familie Heijn heeft met hun financiële steun het mogelijk gemaakt om de ste Thailand-Burma reünie in het Kurhaus te Scheveningen te organiseren. Door de overgrote belangstelling is men later uitgeweken naar de Jaarbeurshallen te Utrecht.
  Als echtgenote mochten wij ook mee. Boven verschillende tafels hingen de namen van de kampen, zodat het wat eenvoudiger was elkaar te vinden. Mijn echtgenoot heeft dan ook heel wat mensen kunnen ontmoeten en met hen herinneringen kunnen ophalen.
  Na verloop van tijd werden de reünies jaarlijks te Bronbeek georganiseerd.

  Ik herinner mij die eerste reünie. Wat was hij blij dat hij op ons aandringen (ik had stiekem een kaartje bij de Albert Heijn voor hem gekocht) toch was gegaan. Tot aan zijn dood heeft hij nooit verstek laten gaan met uitzondering van een keer dat hij in het ziekenhuis lag.

  In de begin periode kon men eveneens via Albert Heijn een reis boeken naar Thailand.

  Door dit gebeuren ben ik nog steeds klant bij Albert Heijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten