0
Winkelwagen
No products in the cart.

Nasi Idjo presenteert: “Spoor van 100.000 doden”

Op uitnodiging van de stichting Nasi Idjo was bestuurslid Edu Harms namens de SHBSS te gast tijdens de vertoning van de documentaire “Spoor van 100.000 doden” gemaakt in 2013 door Twan Spierts tijdens de SHBSS Pelgrimsreis langs de Birma Siam dodenlijn in Thailand.

In het gezellige hart van Enschede was er een hartelijk ontvangst door het bestuur van Nasi Idjo in lunchroom Sam Sam van het filmhuis Concordia. De zaal voor 50 personen was uitverkocht, dus aan interesse geen gebrek.
Na de vertoning van de indrukwekkende film “Aanpassen” van Wouter Muller kreeg Edu de gelegenheid om de vertoning van de documentaire “Spoor van 100.000 doden” in te leiden en zijn persoonlijke betrokkenheid bij de totstandkoming ervan toe te lichten. In deze documentaire worden twee veteranen die de aanleg van de spoorweg hebben overleefd gevolgd en is er aandacht voor een krijgsgevangene die het niet heeft overleefd, de grootvader van Edu, Eduard Johannes Harms.

Na deze documentaire kwamen erg veel vragen los en ook hier bleek dat er vroeger in huiselijke kring veelal niet over de gruwelijke tijd onder de Japanse bezetting in Nederlands-Indië werd gesproken.
Ook was er veel interesse voor de nieuwe pelgrimsreis die SHBSS in november 2017 zal gaan maken met als thema: Het persoonlijk verhaal, op zoek naar antwoorden langs de Birma Siam Spoorlijn. Informatie hierover treft u binnenkort op onze website.

Met dank aan Nasi Idjo voor de gelegenheid om de diepere achtergrond van de documentaire toe te lichten en om de vele vragen zo goed als mogelijk te beantwoorden.

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten