0
Winkelwagen
No products in the cart.

Doelstelling

De Stichting Herdenking Birma-Siam Spoorweg en Pakan Baroe Spoorweg (SHBSS) is een vrijwilligersorganisatie met als voornaamste doel het organiseren van de jaarlijkse herdenking bij het Birma-Siam en Pakan Baroe Spoorwegen monument op Landgoed Bronbeek in Arnhem. Tijdens deze bijeenkomst worden de slachtoffers herdacht die hun leven lieten bij de aanleg van de beide Dodenspoorwegen. Ook worden spoorwegveteranen, nabestaanden en familieleden in de gelegenheid gesteld om elkaar te ontmoeten en informatie uit te wisselen. Hier vindt u het huidige bestuur

Daarnaast initieert en organiseert de SHBSS projecten die de herinnering aan beide spoorwegen levend houden, zoals onderzoek, exposities en publicaties in het kader van publieksvoorlichting en educatie. Ook wil de SHBSS behulpzaam zijn bij het zoeken naar het persoonlijk verhaal van de spoorwegwerkers. Kunnen wij u op weg helpen of verder helpen bij het vinden van informatie over een familielid die aan één van beide Dodenspoorwegen heeft moeten werken? Wellicht vindt u hier wat u zoekt.

Een verslag van de activiteiten van afgelopen jaren alsmede een plan voor 2020-2025 treft u hier aan. Beleidsplan 2020-2025

Jaarrekeningen

Een boekjaar bij de SHBSS loopt van 1 oktober tot en met 30 september. Download hieronder het jaarverslag van het afgelopen jaar of de voorgaande jaren. Alle onderstaande jaarrekeningen zijn ingezien en geaccordeerd door het bestuur. 

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

De SHBSS is een kleine Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het huidige bestuur vindt u hier. U kunt contact met ons opnemen via info@shbss.nl.

RSIN / Fiscaal nummer ANBI: 8198.67.494.
KvK-nummer: 09186527

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van SHBSS en staat nu nog niet in ons adressenbestand, meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief zorgen wij er voor dat u altijd tijdig geïnformeerd bent over de planning en programma van de herdenking.

Wij zijn het vfonds, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het Ministerie van Defensie erkentelijk voor hun jaarlijkse steun voor het organiseren van de herdenking en reünie. Wilt u ook bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van de SHBSS? Word dan donateur!

De activiteiten van de SHBSS worden mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Vfonds, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Ministerie van Defensie en het Nederlands Veteranen Instituut.