0
Winkelwagen
No products in the cart.

De aanleg van de Birma-Siam spoorlijn heeft talloze geallieerde krijgsgevangenen het leven gekost. In nog geen 3 jaar tijd werden meer dan 10.000 krijgsgevangen begraven op meer dan 100 grotere en kleinere begraafplaatsen langs 400 kilometer spoor. Na de capitulatie van Japan trok een opsporingsteam de jungle in om de slachtoffers te bergen en een waardige rustplaats te geven op een van de drie erevelden. Het dagboekverslag dat Luitenant Schröder van deze operatie maakte is bewaard gebleven. Het geeft een uniek inkijkje in de periode vlak na de capitulatie en de betrokkenheid waarmee het bergingsteam haar werk heeft gedaan. Het verslag is toegankelijk geschreven, met een lach en een traan en door Erik de Groot omlijst met de meest relevante historische context en uniek historisch fotomateriaal. Dit boekje is een aanrader voor iedereen die familie of vrienden aan de spoorlijn heeft verloren, maar net zo goed voor alle geïnteresseerden in dit bijzondere stukje Nederlandse geschiedenis.

Voor een donatie van € 15 krijgt u dit boekje thuisgestuurd.


  Ik doneer het volgende bedrag op rekening "NL74 INGB 0007 3643 83" en vermeld mijn naam en adres in de omschrijving van de bankoverschrijving:

  Ik ontvang graag de volgende bestelling:

  1 thoughts on “Hoe de erebegraafplaatsen tot stand kwamen – E.C.B.M. de Groot (110 pagina’s)”

  1. Hans Vieleers -van Overeem 1 september 2022

   had er graag bij willen zijn,ook gezien mijn leeftijden het onder brengen van mijn Vaders eetbak uit TJIMAHI 1942, maar door Fin, omstandigheden is dat nu mogelijk! Zo jammer!

  Voeg een reactie toe

  Your email address will not be published.