0
Winkelwagen
No products in the cart.

In Bushido beschrijft Jan Cannoo zijn lotgevallen tijdens de aanleg van de Birma-Siam Spoorweg. Als arts is hij nauw betrokken bij de verschrikkingen die de krijgsgevangenen moeten doormaken. Hij beschrijft dit op een respectvolle, maar ook nauwkeurige wijze. Hij geeft daarmee een uniek beeld van de dagelijkse gang van zaken in de kampen, de omstandigheden, de ziektes en de ontberingen. Bushido is een heruitgave van de laatste druk die in 1947 verscheen. SHBSS ziet het als één van haar voornaamste taken om familie en vrienden van spoorwegwerkers te helpen met zoeken naar antwoorden. Wat is er bij de aanleg van de spoorlijn met hun geliefden gebeurd? Wat hebben zij moeten doormaken? Dit boek draagt daar zeker aan bij.

Voor een donatie van € 15 krijgt u het boek thuisgestuurd:


  Ik doneer het volgende bedrag op rekening "NL74 INGB 0007 3643 83" en vermeld mijn naam en adres in de omschrijving van de bankoverschrijving:

  Ik ontvang graag de volgende bestelling:

  1 thoughts on “Bushido – J.M. Cannoo (242 pagina’s)”

  1. Marianne Steenkamp 29 april 2021

   Hoi, ik bestel dit boek op verzoek van mijn op leeftijd zijnde, buurvrouw. Zij kreeg van mij dit boek omdat zij zelf ooit verbonden was aan het Tropeninstituut en als assistent van de wetenschapper Ooms meereisde naar ontwikkelingslanden. Het boek had ik nog altijd voor haar liggen omdat wij na mijn verhuizing minder contact hadden. In januari kwam het moment om dit te geven. Zij vertelde dat die dr Ooms zweeg over zijn verleden en dat integreerde haar. Zij heeft het boek verslonden en zal van haar leven haar eigen boek niet uitlenen. Zo dankbaar dat ik aan haar gaf. Nu wil zij het boek zelf aan iemand cadeau doen. Ondanks haar hoge leeftijd is zij opzoek naar antwoorden. Ik neem haar een keer mee naar Bronbeek.
   Ik bestel het boek op haar naam.
   Groetjes van mij..
   Marianne

  Voeg een reactie toe

  Your email address will not be published.