0
Winkelwagen
No products in the cart.

Het wonderlijke verhaal van de broers Entrop

Piet en Wim Entrop, broers, wachten na de capitulatie van Japan op repatriëring naar Nederland. Zij schrijven beide een lange brief naar huis. Naar hun broer die in Nederland is  achtergebleven. Zij schrijven hem over hun belevenissen tijdens de korte oorlog met Japan en over hun krijgsgevangenschap op Java en langs de Birma Siam spoorweg. Wim die aan de Thaise kant werkt, Piet die in Birma begint. Om het één keer te vertellen en daarna nooit meer. Jaren later komt Marc Entrop de brieven tegen, als hij het bureau van zijn inmiddels overleden grootvader uitruimt.

De brieven zijn prachtig geschreven, waarbij de broers met gezonde afstand terugkijken op de gebeurtenissen, maar ook heel persoonlijke herinneringen ophalen. Met een lach en een traan. Het relaas van Piet en Wim is daardoor goed leesbaar, vaak aangrijpend en zeker informatief.

Een belangrijk doel van SHBSS is om verhalen van veteranen te bewaren en door te geven. Deze brieven zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Zeker omdat beide kanten van de spoorlijn worden belicht. Samen met Marc Entrop heeft SHBSS zich ingezet om de brieven voor een breder publiek beschikbaar te maken. Het resultaat daarvan kunt u op de herdenking van 25 augustus zien. Dan presenteert Marc Entrop tussen 12.30 en 13.00 uur in de Indische zaal “Entropie in de Oost”, zoals het boekje zal gaan heten.

Voor het totale programma van de herdenking op 25 augustus klik hier.

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten