0
Winkelwagen
No products in the cart.

Boekennieuws: De Witte Anjer

Talloze malen hoorde Agnès Laurey haar vader zijn levensverhaal vertellen. Na zijn overlijden besloot ze het aan het papier toe te vertrouwen, met als resultaat deze aangrijpende en waargebeurde roman.

Robert wordt als buitenechtelijk kind geboren uit een Joodse vader en een Duitse moeder. De ongetrouwde moeder vertrouwt haar baby toe aan haar oom en tante, maar zij kunnen de zorg voor het energieke jongetje niet aan. Ze binden hem vast aan zijn bed, verstopt in de kelder. Ernstig verzwakt wordt Robert net op tijd gered. Zijn moeder is inmiddels getrouwd met een Nederlandse zakenman. Ze besluiten Robert zelf op te voeden. Als student komt hij in conflict met Hitler en het nationaalsocialisme en vlucht naar de ogenschijnlijke veiligheid van Nederland. Daar kan hij zijn draai niet vinden en meldt zich aan als KNIL-militair. In het verre Nederlands-Indië lijkt het leven hem eindelijk toe te lachen, tot hij door de Japanners wordt gevangengenomen. Niet alleen de meedogenloze vijand, maar ook tijgers, slangen en tropische ziekten vormen een groot gevaar. Zal hij zijn geliefden ooit weerzien?

Het verhaal is een prachtige biografische roman geworden die inmiddels al lovende recensies heeft mogen ontvangen op de gebonden versie. Inmiddels is het boek ook als e-book verschenen. Tevens mocht Agnès het boek aanbieden aan de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. U kunt beide versies van het boek vinden op deze website.

1 thoughts on “Boekennieuws: De Witte Anjer”

  1. Agnès Laurey-Jimmink 11 maart 2022

    Beste lezers,

    Naar aanleiding van mijn boek De Witte Anjer, is er iemand die een brief heeft gevonden van mijn vader uit 1947. Daar schrijft mijn vader aan een moeder van een gesneuvelde soldaat in Ned Indië. Ook beschrijft hij hoe de oorlog na Birma in Indië was. Ik heb de brief gekregen en heel wat tranen gelaten tijdens het lezen van die brief.
    Hoe bijzonder is dat?

    Groeten Agnès Laurey Jimmink

Voeg een reactie toe

Your email address will not be published.

Blijf op de hoogte

Vul onderstaand veld in en ontvang onze nieuwsbrief!


Facebook berichten