0
Winkelwagen
No products in the cart.

Bestuur

Voorzitter
Vice-voorzitter/secretaris
Penningmeester
Algemeen bestuurslid
L.S. (Lars) Bannink
I.J. (Ida) Saveur
R.H. (Ronald) Last
J.H. (Erik) Broekroelofs
 
 
 
 
 
 
 

Van links naar rechts: Ida Saveur, Erik Broekroelofs, Lars Bannink, Ronald Last.

Lars Bannink is per 1 oktober 2021 aangetreden als voorzitter. De grootvader van Lars, Louk Bannink, overleefde de Birma-Siam spoorweg en was tot zijn 100ste nog steeds vaste bezoeker van de herdenking.

Ida Saveur is de secretaris van SHBSS. Haar beide grootvaders kwamen om bij de bouw van de Birma-Siam Spoorweg. Zij liggen begraven op de erevelden in Birma (Thanbyuzayat) en Thailand (Kanchanaburi). In het dagelijks leven is Ida militair psychiater en kolonel bij de Koninklijke Landmacht.

Penningmeester Ronald Last is al bezig aan zijn derde termijn als bestuurslid. Zijn vader (inmiddels overleden) overleefde de hel van Birma. Een oom, Jan Slob, overleed daarentegen aan de Birmese kant van de Birma Siam Spoorweg. Een andere oom, Pieter Jonxis, heeft gewerkt aan de Pakan Baroe spoorweg, overleed daar en ligt begraven op het Nederlandse ereveld Menteng Pulo te Jakarta. Ronald is (inmiddels gepensioneerd) zelfstandig accountant.

Erik Broekroelofs is sinds 2010 nauw betrokken bij SHBSS en was van 2015 tot en met  2021 voorzitter van de SHBSS. De grootvader van Erik is overleden in kamp Rin Tin aan de Birma-Siam Spoorweg. In het dagelijks leven is Erik directeur Control en Financiën van de Belastingdienst.

Het bestuur is dankbaar dat het kan steunen op actieve vrijwilligers die zich elk jaar weer inzetten om de herdenking en reünie in goede banen te leiden.

Word donateur van SHBSS

SHBSS is een stichting met veel actieve vrijwilligers en een onbezoldigd bestuur. Zonder dat daar een financiële vergoeding tegenover staat, wordt veel werk verzet.
Desondanks heeft SHBSS elk jaar geld nodig. Het organiseren van de jaarlijkse herdenking, voorlichting en communicatie, de internetsite, het uitgeven van boeken, de organisatie van de pelgrimsreis, het kost allemaal geld. Wij hebben daarom uw hulp nodig om het goede werk van de stichting de komende jaren voort te zetten. Als donateur houden wij u uiteraard via de nieuwsbrieven op de hoogte van de evenementen die wij organiseren, waaronder uiteraard de herdenking.

Draagt u de stichting een warm hart toe? Word dan een eenmalige of jaarlijkse donateur, dit kan eenvoudig via deze link

SHBSS is door de Belastingdienst aangewezen als ANBI. Een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is een instelling die het algemeen belang dient. Door deze ANBI-status kunt u als donateur bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen. Het RSIN nummer van SHBSS is 8198.67.494.

De activiteiten van de SHBSS worden mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Vfonds, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Ministerie van Defensie en het Nederlands Veteranen Instituut.